Xəbər lenti
Planetin ən soyuq nöqtəsində yemək bişirsək nə olar? - FOTO
Sipriyen Verse Antarktidadakı "Concordia" stansiyasında işləyən alimdir.
Manevr.az bildirir ki, Sipriyen iqlim araşdırmaları ilə məşğul olur və boş vaxtlarında yazdığı bloqda dünyanın ən soyuq nöqtəsindəki həyatından bəhs edir. Bu yaxınlarda o, Antarktidada yemək bişirmək qərarına gəlib və o anları kameranın yaddaşına köçürüb. Sipriyen mənfi 70 dərəcə tempraturda yemək bişirib.
Sipriyen bloqunda yazır: "Bura o qədər soyuqdur ki, 9 ay heç bir nəqliyyat vasitəsi, texnika gəlmir. 13 nəfərlik heyətik. Aramızda texniki işçilər, alimlər, aşbaz və həkim var. Oksigen çatışmazlığı var və özümüzü başqa planetdəki kimi hiss edirik. Əylənmək üçün yemək bişirmək və nəticələri foto lentə köçürmək qərarına gəldik. Qışda tempratur mənfi 80 dərəcədən də aşağı enir. Tam üç ay günəşi görmədik və ancaq avqust ayında görə bildik. Hava həm çox quru həm də oksigen səviyyəsi çox aşağıdır. Qışın əvvəlində təzə qidalar bitdi. Fevral ayından noyabra qədər dondurulmuş qidalar qəbul etdik"./ölkə.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar