Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
24-02-2025
23-02-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qaynadılmış yumurtanın sarısı ətrafında niyə mavi rəng yaranır?

Tarix: 06-04-2024 17:49     Baxış: 3163 A- / A+

Bəzi insanlar sarısı ətrafında mavi olan qaynadılmış yumurta yeməkdən qorxur və bu tamamilə yanlışdır.
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki,  yumurtanın pis olduğuna işarə deyil.
Bəs, bu mavi rəngin yaranmasına səbəb nədir? 
Məlumata görə, sarısının ətrafında mavi görünməsinin səbəbi çox uzun müddət bişmə ilə bağlıdır.
Belə ki, yumurta 10 dəqiqədən çox bişirildikdə, sarıdan dəmir və kükürd ayrılır. Nəticədə mavi rəng verən dəmir sulfid əmələ gəlir. 
Bu sırf estetik qüsurdur. Belə yumurtaları qorxmadan yeyə bilərsiniz. 

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Fevral 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar