Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
23-11-2024
22-11-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qaynadılmış yumurtanın sarısı ətrafında niyə mavi rəng yaranır?

Tarix: 06-04-2024 17:49     Baxış: 3157 A- / A+

Bəzi insanlar sarısı ətrafında mavi olan qaynadılmış yumurta yeməkdən qorxur və bu tamamilə yanlışdır.
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki,  yumurtanın pis olduğuna işarə deyil.
Bəs, bu mavi rəngin yaranmasına səbəb nədir? 
Məlumata görə, sarısının ətrafında mavi görünməsinin səbəbi çox uzun müddət bişmə ilə bağlıdır.
Belə ki, yumurta 10 dəqiqədən çox bişirildikdə, sarıdan dəmir və kükürd ayrılır. Nəticədə mavi rəng verən dəmir sulfid əmələ gəlir. 
Bu sırf estetik qüsurdur. Belə yumurtaları qorxmadan yeyə bilərsiniz. 

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar