Bəzi insanlar sarısı ətrafında mavi olan qaynadılmış yumurta yeməkdən qorxur və bu tamamilə yanlışdır.
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki, yumurtanın pis olduğuna işarə deyil.
Bəs, bu mavi rəngin yaranmasına səbəb nədir?
Məlumata görə, sarısının ətrafında mavi görünməsinin səbəbi çox uzun müddət bişmə ilə bağlıdır.
Belə ki, yumurta 10 dəqiqədən çox bişirildikdə, sarıdan dəmir və kükürd ayrılır. Nəticədə mavi rəng verən dəmir sulfid əmələ gəlir.
Bu sırf estetik qüsurdur. Belə yumurtaları qorxmadan yeyə bilərsiniz.
Xəbər lenti
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar