Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisilərin fikrincə, demək olar ki, bütün kolbasa növləri sağlamlıq üçün təhlükəli hesab olunur.
Məhz bu səbəbdən kolbasa alarkən bir neçə nüansa diqqət etmək lazımdır.
Rəng
Kolbasada qeyri-təbii parlaq bir kölgə olmamalıdır. Rəngi solğun çəhrayı olmalıdır. Bununla belə, nəzərə almağa dəyər ki, hətta yüksək keyfiyyətli kolbasalarda natrium nitrit (E250) kimi əlavələr var ki, bu da məhsulu alıcı üçün daha cəlbedici edir.
Qablaşdırma
Kolbasa qabığı quru və elastik, qiymə ilə sıx bitişik olmalıdır. Qablaşdırmada qabarıqlıq, ləkə və ya deformasiya kimi heç bir qüsur əlamətləri olmamalıdır.
Hisə verilmiş kolbasa "ağır" məhsul hesab olunur və buna görə də tez-tez və ya çox miqdarda yeyilməməlidir. Bundan əlavə, çox vaxt quru və hisə verilmiş kolbasalara çoxlu miqdarda zərərli maddələr əlavə olunur.
Kəsmə quru, hamar və vahid olmalıdır. Ətdə sarımtıl və ya qəhvəyi sahələrin olması məhsulun keyfiyyətsiz olduğunu göstərə bilər.
Tekstura
Hisə verilmiş kolbasa sıx və sərt olmalıdır, əgər ət çox yumşaqdırsa və ya barmaqlarınızla asanlıqla qırışırsa, bu keyfiyyətsiz məhsulu göstərə bilər.
Tərkibi
Kolbasa nə qədər az olsa, bir o qədər keyfiyyətli olar. Qablaşdırmada məhsulun hazırlanması prosesini sürətləndirmək üçün istifadə edilə bilən qlüko-delta-lakton (E575) kimi əlavələrə diqqət yetirməlisiniz.