Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
23-11-2024
22-11-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Ən zərərli kolbasa AÇIQLANDI

Tarix: 22-02-2024 21:12     Baxış: 4118 A- / A+



Mütəxəssislər orqanizm üçün ən zərərli kolbasanı açıqlayıblar.
Manevr.az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisilərin fikrincə, demək olar ki, bütün kolbasa növləri sağlamlıq üçün təhlükəli hesab olunur. 
Məhz bu səbəbdən kolbasa alarkən bir neçə nüansa diqqət etmək lazımdır.
Rəng
Kolbasada qeyri-təbii parlaq bir kölgə olmamalıdır. Rəngi solğun çəhrayı olmalıdır. Bununla belə, nəzərə almağa dəyər ki, hətta yüksək keyfiyyətli kolbasalarda natrium nitrit (E250) kimi əlavələr var ki, bu da məhsulu alıcı üçün daha cəlbedici edir.
Qablaşdırma
Kolbasa qabığı quru və elastik, qiymə ilə sıx bitişik olmalıdır. Qablaşdırmada qabarıqlıq, ləkə və ya deformasiya kimi heç bir qüsur əlamətləri olmamalıdır.
Hisə verilmiş kolbasa "ağır" məhsul hesab olunur və buna görə də tez-tez və ya çox miqdarda yeyilməməlidir. Bundan əlavə, çox vaxt quru və hisə verilmiş kolbasalara çoxlu miqdarda zərərli maddələr əlavə olunur.

Kəsmə
Kəsmə quru, hamar və vahid olmalıdır. Ətdə sarımtıl və ya qəhvəyi sahələrin olması məhsulun keyfiyyətsiz olduğunu göstərə bilər.
Tekstura
Hisə verilmiş kolbasa sıx və sərt olmalıdır, əgər ət çox yumşaqdırsa və ya barmaqlarınızla asanlıqla qırışırsa, bu keyfiyyətsiz məhsulu göstərə bilər.
Tərkibi
Kolbasa nə qədər az olsa, bir o qədər keyfiyyətli olar. Qablaşdırmada məhsulun hazırlanması prosesini sürətləndirmək üçün istifadə edilə bilən qlüko-delta-lakton (E575) kimi əlavələrə diqqət yetirməlisiniz.

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Noyabr 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar