Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
28-04-2024
27-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Şampan içmək niyə riskli idi? - Belə yaranıb

Tarix: 01-07-2022 13:05     Baxış: 4331 A- / A+


Şampan içmək niyə riskli idi? - Belə yaranıb
“Risk etmədən şampan içmək olmaz”. Bu ifadə necə yaranıb?
Bir zamanlar Fransada yaşayan madam Kliko yun və şərab istehsalı ilə məşğul olan əri öldükdən sonra onun işlərinin başına keçdi. Amma madam Kliko əsasən, şərabçılığın inkişaf etdirilməsinə yönəldi.
 Madam Kliko şərabın keyfiyyətini xeyli yüksəltdi. Məhz onun zamanında “Şampan şərabı” adlı yeni şərab növü yarandı. Lakin Şampan şərabının hazırlanması bir neçə “qurban” hesabına meydana gəldi. Zirzəmilərdə saxlanılan şampan şüşələri partlayır və içəri girən adamlar şüşə qırıqlarından zədələnirdilər. Buna görə anbara düşmək asan deyildi. Bir neçə dəfə  istehsalat zədələnmələrindən sonra işçilər anbarlara xüsusi müdafiə kostyumlarında düşməyə başladılar. Madam Kliko şampan şərablarını daha qalın, tünd rəngli şüşələrə doldurmaq və şüşənin ağzına taxılan tıxacların daha etibarlı yerləşdirilməsi göstərişini verdi.

Elə o zamandan da “risk etməyən şərab içə bilməz” ifadəsi yarandı.

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar