Xəbər lenti
"Günorta və axşam yeməkləri arasında çərəzlərdən istifadə edilməsi daha yaxşıdır" - Həkim-diyetoloq
Çərəzlər insan orqanizminin vitamin və minerallara gündəlik tələbatı ilə bərabər beyinin təbii yağlara olan ehtiyacını da ödəyir. Çərəzlərin tərkibindəki lif, vitamin, mineral və antioksidantlar bir çox xəstəliyə qarşı müqaviməti artırır. Həmin məhsulların qovurulmamış və ya çox az qovurulmuş halda istifadəsi məsləhət görülür. Qovurulan zaman qidalılıq dəyəri azala və tərkibindəki yağların trans yağlara çevrilməsi baş verə bilər.
Həkim-diyetoloq Sevinc Həsənzadə deyib: “Günorta və axşam yeməkləri arasında çərəzlərdən istifadə olunması daha yaxşı təsir edir. Səhər yeməyi zamanı 4-5 qoz ləpəsi qəbul edilə bilər. Allergiyası olanlar çərəzdən aşırı dərəcədə istifadə etməməlidirlər”.
Qida dəyəri yüksək olduğundan bir ovuc çərəz orqanizmin gündəlik vitamin tələbatını ödəməyə kifayət edir. Miqdarını nəzarətdə saxlamaqla günün hər saatında istehlak oluna bilər.
Çərəzləri alarkən onların xarici görünüşünə və düzgün saxlanılmasına diqqət yetirmək lazımdır. Çərəzlər bütöv olmalı, üzərində çat, zədə və kif əlaməti olmamalı, zərərli orqanizmlərin təsirinə məruz qalmamalıdır. metbuat.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar