Xəbər lenti
Astma və xərçəngi ağırlaşdıran təam
Alimlər emal edilmiş ətin astma simptomlarını daha da gücləndirə biləcəyini aşkarlayıblar.
Tədqiqatçılar buna səbəb kimi emal zamanı istifadə edilən nitrit deyilən qoruyucu maddənin olduğunu bildiriblər.
2003-2013-cü illər ərzində Fransada keçirilmiş araşdırmada iştirak edən 1000 insanın yarısında astma xəstələyi var idi. Astma xəstəliyi olan insanlar arasında birhəftəlik təcrübədən sonra onlarda ağciyər simptomlarının ağırlaşdığı müşahidə edilib.
Emal edilmiş ət, həmçinin xərçəng xəstəliyinə səbəb ola bilər. Dünya Səhiyyə Təşkilatının məlumatına görə, gün ərzində 50 qram emal edilmiş ət yemək bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini 6 faizdən 7 faizə qədər artırır. azərtac
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
Ədəbiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar