Xəbər lenti
Astma və xərçəngi ağırlaşdıran təam
Alimlər emal edilmiş ətin astma simptomlarını daha da gücləndirə biləcəyini aşkarlayıblar.
Tədqiqatçılar buna səbəb kimi emal zamanı istifadə edilən nitrit deyilən qoruyucu maddənin olduğunu bildiriblər.
2003-2013-cü illər ərzində Fransada keçirilmiş araşdırmada iştirak edən 1000 insanın yarısında astma xəstələyi var idi. Astma xəstəliyi olan insanlar arasında birhəftəlik təcrübədən sonra onlarda ağciyər simptomlarının ağırlaşdığı müşahidə edilib.
Emal edilmiş ət, həmçinin xərçəng xəstəliyinə səbəb ola bilər. Dünya Səhiyyə Təşkilatının məlumatına görə, gün ərzində 50 qram emal edilmiş ət yemək bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini 6 faizdən 7 faizə qədər artırır. azərtac
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar