Xəbər lenti
Təbii insulin tapıldı!- Qaynadıb suyunu 7 gün için...
Özünəməxsus dadı ilə yeməklərə ləzzət verən sumağın orqanizm üçün faydaları saymaqla bitmir.
Manevr.az sizə sumağın bu çox az bilinən faydalarını təqdim edir:
Sumaq meyvələri qurudularaq toz halına gətirilir və ədviyyat kimi istifadə edilir.
150 növündən yalnız 2-si zəhərsiz olan sumaq bitkisi ölkəmizdə də becərilir.
Faydaları:
- Qanda olan insulin səviyyəsini düzəldir. Bu xüsusiyyətinə görə diabet və yüksək təzyiq xəstələrinin mütləq ondan istifadə etmələri məsləhətdir.
- Antioksidant təsiri sayəsində yuxarı tənəffüs yolları xəstəliklərində qəflətən meydana gələn qızdırmanı aşağı salaraq beyini qoruyur.
- Həftədə bir dəfə qəbul edilən sumaq suyu sinir sistemində olan zədəli hüceyrələrin sayını azaldaraq sağlam hüceyrə yaranmasını təmin edir. Yorğunluq, stress və depressiya kimi narahatlıqların yaranması riskini də aradan qaldırır.
- Qida zəhərlənməsi zamanı sumağı qaynadaraq bir stəkan qəbul etməyiniz faydalı olacaq. Həm mədənizi, həm də bağrsaqlarınızı təmizləyərək zəhərlənməyə səbəb olan bakteriyaları sidik və nəcis vasitəsilə xaricə çıxaracaq.
- Sumaq suyundan arıqlamaq üçün də istifadə olunur.
- Əgər övladınızda iştahsızlıq varsa onda uşağa ayda bir dəfə sumaq suyu içirin. Bu onun həm immunitetini həm də iştahasını artıracaq.
Tələb olunanlar:
1 x/q sumaq
1 stəkan su
Hazırlanması:
Suyu və sumağı bir qaba tökərək qaynadın. Daha sonra soyudaraq süzün. medicina.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar