Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
08-05-2024
07-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Quru meyvələr Alzheimer riskini azaldır

Tarix: 23-10-2018 23:25     Baxış: 2255 A- / A+
Quru meyvələr Alzheimer riskini azaldır

Aparılan araşdırmalar göstərir ki, quru meyvələr beyin sağlamlığını qoruyur. Alzheimer və skleroziya kimi xəstəliklərin riskini azaldan bu qidalar xolesterol səviyyəsini aşağı salır, nevrodeqenerativ xəstəliklər də daxil olmaqla, yaşlanma ilə əlaqəli xəstəliklərə qarşı yaxşı təsir edir.

Badam, qoz, fındıq, əncir, üzüm, ərik kimi məhsullarla sağlam qidalanma, beyin sağlamlığını qoruyur, insanların yaşlananda qarşılarına çıxan Alzheimer, skleroziya kimi xəstəliklərə tutulma riskini azaldır.

Roterdamda 2005 ilə 2015-ci illər arasında 4 min 213 nəfərin iştirakı ilə reallaşdırılan bir araşdırma, beyin sağlamlığı ilə sağlam qidalanma arasındakı əlaqəni göstərdi.

Beynəlxalq Quru və Qabıqlı Meyvələr Şurasının hesabatlarına görə, xüsusilə tərəvəzlər, meyvələr, tam taxıllar, süd məhsulları, balıq və məhdud miqdarda şəkərli içkilərin istehlak edildiyi bir pəhriz, daha böyük beyin toxuması ilə əlaqəli olduğu və beyin sağlamlığını inkişaf etdirməyə köməkçi olduğunu göstərir./milli.az


Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar