Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
22-02-2025
21-02-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Xərçəng olmaq istəməyən bu qidalardan yesin

Tarix: 02-10-2018 17:26     Baxış: 3285 A- / A+
Xərçəng olmaq istəməyən bu qidalardan yesin


Dünyada 8 qadından biri süd vəzi xərçəngindən əziyyət çəkir. Araşdırmalara görə, düzgün qidalanmaqla xərçəng riskini 30 faiz aşağı salmaq mümkündür.


Türkiyə mediasına istinadən bildirir ki, məşhur dietoloq Mərvə Sehlikoğlu süd vəzi xərçəngindən qoruyan qidaların siyahısını açıqlayıb.
Siyahının başında paxlalılar gəlir. Xərçəngdən qorunmaq üçün bədən normal çəkidə olmalıdır. Mərcimək, quru lobya, noxud kimi paxlalı bitkilər qan şəkərini normada saxladığından toxluq müddətini uzadaraq çəkiyə nəzarət etməyə kömək olur.

Araşdırmalar sarımsağın immuniteti gücləndirdiyini və xərçəngdən qoruduğunu sübut edib. Sarımsağı çiy olaraq yemək tövsiyə edilir.

Vitaminlər xəstəliklərlə mübarizədə önəmlidir. Antioksidant özəlliyi ilə seçilən C vitaminin yetməzliyi xərçəng meydana gətirə bilər. Bu səbəblə, portağal, naringi, kivi kimi meyvələrin, cəfəri, turp, yaşıl bibər kimi tərəvəzlərin istehlakı məsləhət görülür. Həmçinin, pomidorun tərkibindəki "likopen" maddəsi xərçəngdən qoruyur.

Somon, palamut, lüfer kimi balıqların tərkibi yağ turşuları ilə zəngin olduğu üçün xərçəngdən qorunmağa yardımçı olur. Bu səbəblə, həftədə 2-3 dəfə balıq yemək tövsiyə edilir.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Fevral 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar