Xəbər lenti
Xərçəngin qarşısının alınması üçün ən sadə üsul
Tərkibində asparagin aminoturşularının daha az olduğu qida məhsulları süd vəzisi xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Manevr.az bildirir ki, bir qrup amerikalı mütəxəssis aparılan təcrübələr nəticəsində bu qənaətə gəlib.
Süd vəzisi xərçəngi modeli üzərindəki müşahidələr göstərib ki, asparagin fermentləri ilkin xərçəng hüceyrələrində bədxassəli hüceyrələrin artmasına gətirib çıxarır.
Qeyd edək ki, asparagin daha çox süd məhsulları, mal əti, quş əti, yumurta, balıq, dəniz məhsulları, kartof, paxlalı bitkilər və fındıqda mövcuddur. Bu cür aminoturşular bir çox meyvə və tərəvəzdə çox az yer alır./ trend
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Şou-biznes
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar