Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
22-02-2025
21-02-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qırmızı ətin zərəri - Xərçəng təhlükəsi?

Tarix: 14-05-2018 20:59     Baxış: 4425 A- / A+
Qırmızı ətin zərəri - Xərçəng təhlükəsi?


Qida rasionundan qırmızı ətin çıxarılması mədə xərçəngi riskini azaldır.

Manevr.az-ın məlumatına görə, Lids Universitetinin (Böyük Britaniya) bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.

Alimlər 17 il ərzində 32 min nəfərin qidalanması və sağlamlıq vəziyyəti üzərində müşahidə aparıb. Məlum olub ki, onlardan 335 nəfərində qalın bağırsağın xərçəngi, 119 nəfərdə düz bağırsağın xərçəngi aşkar olunub.

Eyni zamanda müşahidələr göstərib ki, quş və balıq ətinə üstünlük verən və ya ümumiyyətlə heyvan mənşəli qidadan imtina edən şəxslərdə mədə-bağırsaq xərçənginin yaranma riski 35 faiz azalır./trend

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Fevral 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar