Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
23-04-2024
22-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qırmızı ətin zərəri - Xərçəng təhlükəsi?

Tarix: 14-05-2018 20:59     Baxış: 4374 A- / A+
Qırmızı ətin zərəri - Xərçəng təhlükəsi?


Qida rasionundan qırmızı ətin çıxarılması mədə xərçəngi riskini azaldır.

Manevr.az-ın məlumatına görə, Lids Universitetinin (Böyük Britaniya) bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.

Alimlər 17 il ərzində 32 min nəfərin qidalanması və sağlamlıq vəziyyəti üzərində müşahidə aparıb. Məlum olub ki, onlardan 335 nəfərində qalın bağırsağın xərçəngi, 119 nəfərdə düz bağırsağın xərçəngi aşkar olunub.

Eyni zamanda müşahidələr göstərib ki, quş və balıq ətinə üstünlük verən və ya ümumiyyətlə heyvan mənşəli qidadan imtina edən şəxslərdə mədə-bağırsaq xərçənginin yaranma riski 35 faiz azalır./trend

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar