Xəbər lenti
Qırmızı ətin zərəri - Xərçəng təhlükəsi?
Qida rasionundan qırmızı ətin çıxarılması mədə xərçəngi riskini azaldır.
Manevr.az-ın məlumatına görə, Lids Universitetinin (Böyük Britaniya) bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.
Alimlər 17 il ərzində 32 min nəfərin qidalanması və sağlamlıq vəziyyəti üzərində müşahidə aparıb. Məlum olub ki, onlardan 335 nəfərində qalın bağırsağın xərçəngi, 119 nəfərdə düz bağırsağın xərçəngi aşkar olunub.
Eyni zamanda müşahidələr göstərib ki, quş və balıq ətinə üstünlük verən və ya ümumiyyətlə heyvan mənşəli qidadan imtina edən şəxslərdə mədə-bağırsaq xərçənginin yaranma riski 35 faiz azalır./trend
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Ədəbiyyat
Yazarlar
Fərasət Babazadə
İttifaq MİRZƏBƏYLİ
Emil Rasimoğlu
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar