Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
02-05-2024
01-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Heyvanı kərə yağı ilə bişirib yedikdə, elə bir şeyə faydalıdır ki, inanmayacaqsınız!

Tarix: 13-11-2017 20:13     Baxış: 3772 A- / A+
Heyvanı kərə yağı ilə bişirib yedikdə, elə bir şeyə faydalıdır ki, inanmayacaqsınız!
Heyva sərt, sarı rəngli, iri, içərisində xırda tumları olan üzəri tükcüklü meyvədir. Bu meyvə xüsusilə A və B vitamini ilə zəngindir.
Payızında dəyən meyvələrdən olan heyva mədə və bağırsaqları gücləndirir. Amma çox istifadə qəbzliyə səbəb ola bilər. Qanı təmizləyir, ürək çırpıntısına faydalıdır. Bronxit və vərəm kimi ağciyər xəstəliklərində öskürəyə qarşı yararlıdır. İnkişaf edən uşaqların sümüklərinin möhkəmlənməsinə kömək edir. o, hər yaşda olan insanların sinir sistemini gücləndirir, mədə-bağırsağı zərərli mikroblardan təmizləyir.Dəriyə və dırnaqlara parlaqlıq qazandırır.

Heyvadan necə istifadə edilməlidir?

Heyvanı adi halda yemək və həzm etmək çətindir. Bunun üçündə əsasən kompot və ya mürəbbəsinin qəbul edilməsi məsləhət görülür. Heyva tumunun dəmləməsindən əldə edilən su səsin tutulması, öskürəyə faydalıdır. Yarpaqlarından hazırlanan çay stresi azaldır. Heyva çiçəyini qaynadıb içmək ana südünü artırır, ürəyini möhkəmləndirir. Bu dəmləmə baş ağırısınada faydalıdır.
Ağızdakı yaralar, boğazda şişlik və ağrı olanda heyvanın özünü və ya yarpaqlarını qaynadıb qarqara etmək olar.

Heyva A və B vitaminləri ilə zəngindir. Payızda yetişən bu meyvə mədə və bağırsaqları gücləndirir. Amma çox yedikdə qəbizliyə səbəb ola bilər. Bu qiymətli meyvə qanı təmizləyir. O, ürək çırpıntısı zamanı çox faydalıdır.
Bronxit və vərəm kimi ağciyər xəstəliklərində öskürəyə qarşı yararlıdır. İnkişaf edən uşaqların sümüklərinin möhkəmlənməsinə kömək edir. O, hər yaşda olan insnaların sinir sistemini gücləndirir, mədə-bağırsağı zərərli mikroblardan təmizləyir.
Heyva dəriyə və dınaqlara parıltılıq qazandırır. Temperaturu aşağı salır, stresə qarşı müsbət təsir göstərir. Qaraciyər, öd, ürək, qanaxmalara, mədə və bağırsaq xəstəliklərində misilsizdir. Kalorisi aşağıdır, yarpaqlarından qarqara edilməsi çox xeyirlidir.

Kərə yağında bişirilen heyva; nefes yoluxəstəliklərinə, qalığı, ağır öskürəyə, broxit və tüberküloz(vərəm) xəstəliyinə çox xeyirlidir.

Heyva çiçeyi bal ile macun hazırlanıb, udularsa, baş ağrısını kəsər.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar