Xəbər lenti
Yumurtanı qaynatmayın- Belə bişirin /TƏHLÜKƏ

Yumurtanın müxtəlif bişirilmə metodları var. Hər zaman doğru üsulla bişirdiyinizi düşündüyünüz yumurta sağlamlığınıza ziyan vura bilər.
Tərkibi vitamin və minerallarla zəngin olan yumurta tam bir protein mənbəyidir. Onun insan orqanizmə faydaları saymaqla bitmir.
Yumurtanın yayda yeyilməməsi ilə bağlı inanclar mövcuddur. Mütəxəssislər deyir ki, bu yanlış inancdır. Yumurtaya allergiyası olanlar üçün bu vəziyyət yayda da, qışda da eynidir.
Yumurta səhər yeməyində qayğanaq və qaynadılmış olaraq yeyilir, ancaq mütəxəssislər bu bişirmə metodlarını sağlıqlı hesab etmir. Onlar qaynadılmış və yağda bişirilmiş yumurtanın içərisində heç bir qida dəyərinin qalmadığını vurğulayıblar.
Mütəxəssislər yumurtanı buxarda bişirməyi məsləhət görür. Bu şəkildə bişirilən yumurta qida dəyərlərini itirmir. Buxarda yumurtanı 12 dəqiqə bişirmək lazımdır.metbuat.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

Kriminal
Şou-biznes
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar