Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
30-01-2025
29-01-2025
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Sosiska ən təhlükəli konserogen qidalar siyahısındadır

Tarix: 01-04-2017 23:33     Baxış: 1287 A- / A+
Sosiska ən təhlükəli konserogen


Sosiskadan çoxlarının xoşu gəlir. Bu səbəbdən də gün ərzində Yer kürəsində bir gündə 7 milyard sosis yeyilir. Amma, onun nə dəqər zərərli olduğundan çoxları xəbərsizdir.
Manevr.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, ənəməyə əsasən sosislər toyuq, mal və ya donuz ətindən hazırlanır. Hazırlanan sosislərin tərkibindən ətin miqdarının çox olması üçün isə ətə heyvanın əlləri, ayaqları, üyüdülmış sümükləri də qatılır. Bu isə güclü ətçəkən maşlnlar təfəfindən üyüdülür. Dadlandırmaq məqsədilə sosiskaya vurulan nişasta, soya, natri qlütamat, duz və digər dadlandırıcılar sosisləri dadlı edir. Bu səbəbdən də yediyiniz sosislər dadlı olur,çünki, dadlandırıcılar çox əlavə edilir.
Siz sosiska yeyərkən qlütamat natri də qəbuı etmiş olursunuz.
Yediyiniz kolbasada istifadə edilən ət də həmin üsullarla alınır,amma, kolbasanın rənginin qırmızı olması üçün ona rəngli dadlandırıcılar, soda və ya ammonyakda həll edilmiş maddələr əlavə edilir.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Yanvar 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar