Xəbər lenti
Noxudu belə bişirsəniz, fəsadları ağır olar
Bəzi qidalar var ki, onları düzgün istifadə etmədikdə xeyirindən çox ziyanları orqanizmizə təsirsiz ötüşmür. Belə qidalardan biri də noxuddur ki, onun da öz bişirilmə və istifadə qaydası var.
Noxudu bişirmədən öncə bir gecə mütləq suya qoymaq lazımdır. Unutmaq lazım deyil ki, qətiyyən islatdığımız suyu bişirəcəyimiz yeməkdə istifadə etmək olmaz.Çünki bu su vitamindən çox zəhərlə doludur.
Həkim Oğuz Özyaral bəzi şəxslərin vitamininin azalmaması məqsədi ilə noxudun islatdığı suyu tökmədiyini, ancaq bu suyun vitamindən çox zəhərlə dolu olduğunu deyib.
"Quru noxudların yemək olaraq bişirilə bilməsi üçün ən azı bir gecə öncədən suda isladıb şişməsini gözləmək lazımdır".
O bildirib ki, şişmə zamanı noxud bitkisi suya mədə tərəfindən həzm edilməyən zəhərli maddələr, qazlar buraxır. Bu səbəbdən həmin suda yemək bişirmək olmaz.
Noxudun müntəzəm istifadə olunmasını deyən professor Oğuz Özyaral şəkər xəstəliklərinə çox müsbət təsir etdiyini qeyd edib:
"Noxud təyziqi normaya salmağa yardım edir. Bundan əlavə, ürək bulanmasının, baş gicəllənməsinin və baş ağrılarının da qarşısını alır".
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar