Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
04-05-2024
03-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Noxudu belə bişirsəniz, fəsadları ağır olar

Tarix: 15-08-2019 12:44     Baxış: 3169 A- / A+
Noxudu belə bişirsəniz, fəsadları ağır olar


Bəzi qidalar var ki, onları düzgün istifadə etmədikdə xeyirindən çox ziyanları orqanizmizə təsirsiz ötüşmür. Belə qidalardan biri də noxuddur ki, onun da öz bişirilmə və istifadə qaydası var.

Noxudu bişirmədən öncə bir gecə mütləq suya qoymaq lazımdır. Unutmaq lazım deyil ki, qətiyyən islatdığımız suyu bişirəcəyimiz yeməkdə istifadə etmək olmaz.Çünki bu su vitamindən çox zəhərlə doludur.

Həkim Oğuz Özyaral bəzi şəxslərin vitamininin azalmaması məqsədi ilə noxudun islatdığı suyu tökmədiyini, ancaq bu suyun vitamindən çox zəhərlə dolu olduğunu deyib.

"Quru noxudların yemək olaraq bişirilə bilməsi üçün ən azı bir gecə öncədən suda isladıb şişməsini gözləmək lazımdır".

O bildirib ki, şişmə zamanı noxud bitkisi suya mədə tərəfindən həzm edilməyən zəhərli maddələr, qazlar buraxır. Bu səbəbdən həmin suda yemək bişirmək olmaz.

Noxudun müntəzəm istifadə olunmasını deyən professor Oğuz Özyaral şəkər xəstəliklərinə çox müsbət təsir etdiyini qeyd edib:

"Noxud təyziqi normaya salmağa yardım edir. Bundan əlavə, ürək bulanmasının, baş gicəllənməsinin və baş ağrılarının da qarşısını alır".

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar