Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
07-05-2024
06-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin

Tarix: 23-10-2018 11:50     Baxış: 3312 A- / A+
Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin


Xalq vəsait istifadə olunan müalicə, əcdadlarımız həmişə istifadə etdiyi vasitələrdəndir.

Biz sizinlə həm böyüklər həm də uşaqlar üçün tamamilə təhlükəsiz olan resepti bölüşəcəyik. Xatırladaq ki, orijinal reseptdə təzə kök istifadə olunur, çünki məhz o, maksimum nəticələr təmin edir.

Saqlamheyat.az xarici mətbuata istinadın bildirir ki, kök və kök şirəsi sağlamlığın qorunması üçün çox faydalıdır. Vitamin və minerallarla zəngin olan bu tərəvəz orqanizmin mineral maddələrə olan sutkalıq tələbatını tam şəkildə ödəyir.
İnsan orqanizmi üçün çox önəmli olan kökün 10 ən faydalı cəhətləri aşağıdakılardır:
1. Kök və kök şirəsi az kalorili olmasına baxmayaraq qidalandırıcıdır. Artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir. Qida qəbulu arası yeyilən 1-2 orta ölçülü kök toxluq hissi yaradır.
2. Qaraciyərin funksiyasının qorunması, həzm sistemi üçün çox faydalıdır.
3. Tərkibindəki E vitamini xərçəngin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
4.Yaşlandıqca bədəndə yaranan ağrı və sızıltıların qarşısını kök şirəsi içməklə almaq mümkündür.
5. Təbii A vitamini mənbəyi olduğu üçün gözlərin sağlamlığını, görmə qabiliyyətini artırır. Sümüklə bağlı problemlər və osteoporoza qarşı faydalıdır.
6. Tərkibindəki kalium və sellüloz xolesterinə, hipertoniyaya qarşı mübarizə aparır.
7. Öd kisəsi və qaraciyər fermentlərinin tənzimlənməsinə böyük təsir göstərir. Piylənmənin qarşısını alır.
8. Dərinin cavanlaşdırır və gözəlləşdirir.
9. Kök şirəsi güclü antioksidant olan karotinlə zəngin olduğuna görə hüceyrələrin degenerasiyasının qarşısını alır. Qocalma prosesini ləngidir.
10. Azacıq limon və zeytun yağı əlavə etməklə hazırlanan kök salatı zehni itiləşdirir, öyrənmə prosesini sürətləndirir.

Resept.
İnqrediyentlər:
Yarım kilo kök
3-4 xör\k qaşığı bal
Filtirdən süzülən su
Hazırlanması:
Kökü təmizlə. vam odda yumuşalana kimi suda bişiri.
Kökü qaynatdığınız suyu atmayın. saxlayın.

Kökdən püre hazırlayın, soyuduqdan sonra ona təmiz bal və kökü qaynatdığnız suyu əlavə edin. yaxşıca qarışdırın..
Sərin yerdə saxlamanız vacibdir.
Hər yeməkdən 15 dəqiqə əvvəl 1 xörək qaşığı qəbul edin.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar