Xəbər lenti
Kabab arıqladır, ya kökəldir?

Çoxları kababın kökəltdiyini düşünsə də, əslində kabab dietik yemək sayılır.
Manevr.az Muscle boost baku-ya istinadla xəbər verir ki, yağsız quzu və ya toyuq ətindən hazırlanmış kabab kökəltmir, əksinə protein qaynağıdır.
Belə ki, kök adamlar yağsız kabab yedikdə arıqlayır, arıq adamlar yedikdə isə sağlam şəkildə kökəlir, daha doğru desək, əzələləri böyüyür.
100 qram ətdə 20 qrama yaxın protein, 0 qram karbonhidrat var. Bu da o deməkdir ki, 150 qrama qədər yeyilən kabab insanı kökəltmir, lakin 200-qramdan çox olan kabab piylənmə yaradır.
Qeyd edək ki, orta çəkili insanın bədəni bir yeməkdə maksimum 30 qram protein həzm edə bilir. Artıq qalan protein isə ehtiyat maddə kimi qarın nayihəsində saxlanılır. Bu da piylənməyə səbəb olur.
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər



Axtarış
Reklam

İqtisadiyyat
Yazarlar
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Emil Rasimoğlu
Cahangir NAMAZOV
-Təranə Dəmir
- Sevil Nuriyeva
Emil Rasimoğlu
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar