Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
09-05-2024
08-05-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qurban ətindəki "Rigor Mortis" maddəsi axırınıza çıxa bilər

Tarix: 20-08-2018 17:27     Baxış: 3419 A- / A+
Qurban ətindəki "Rigor Mortis" maddəsi axırınıza çıxa bilər


"Qurban ətini dərhal bişirmək və yemək risklidir".

Bu barədə Türkiyənin məşhur qidalanma və dieta uzmanı Ece Tekün açıqlama verib. Həkimin sözlərinə görə, müsəlmanların müqəddəs qurban bayramında kəsilən heyvanın əti bir gün saxlanılmalı, ondan sonra bişirilməlidir:

"Qurban ətində bütün yeni kəsilən heyvanlarda olduğu kimi "Rigor Mortis" deyilən maddə yaranır. Ətin həmin maddə ilə birlikdə bişirilməsi insan orqanizmi üçün olduqca təhlükəlidir. Xüsusən ürəyində, böyrəyində problem olanlar, şəkərdən əziyyət çəkənlər ciddi fəsadlarla qarşılaşa bilərlər. Həmin maddənin zərərsizləşməsi üçün ət bir gün soyuq yerdə saxlanılmalıdır"./aznews.az


Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    May 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar