Xəbər lenti
Qurban ətindəki "Rigor Mortis" maddəsi axırınıza çıxa bilər
"Qurban ətini dərhal bişirmək və yemək risklidir".
Bu barədə Türkiyənin məşhur qidalanma və dieta uzmanı Ece Tekün açıqlama verib. Həkimin sözlərinə görə, müsəlmanların müqəddəs qurban bayramında kəsilən heyvanın əti bir gün saxlanılmalı, ondan sonra bişirilməlidir:
"Qurban ətində bütün yeni kəsilən heyvanlarda olduğu kimi "Rigor Mortis" deyilən maddə yaranır. Ətin həmin maddə ilə birlikdə bişirilməsi insan orqanizmi üçün olduqca təhlükəlidir. Xüsusən ürəyində, böyrəyində problem olanlar, şəkərdən əziyyət çəkənlər ciddi fəsadlarla qarşılaşa bilərlər. Həmin maddənin zərərsizləşməsi üçün ət bir gün soyuq yerdə saxlanılmalıdır"./aznews.az
Manevr.az
Xəbəri paylaş
Çox oxunanlar
Son yüklənənlər
Axtarış
Reklam
İqtisadiyyat
Yazarlar
Sevinc QƏRİB
KƏRAMƏT
KƏRAMƏT
Emil Rasimoğlu
KƏRAMƏT
Aydın Canıyev
Aydan Ay
Sorğu
Portalımızı dəyərləndirin.
Çox oxunanlar