Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
16-04-2024
15-04-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Ət alarkən bunlara diqqət edin - Zəhərlənə bilərsiniz...

Tarix: 23-06-2017 12:37     Baxış: 1501 A- / A+
Ət alarkən bunlara diqqət edin


Ət məhsullarının təzə olması sağlamlıq cəhətdən olduqca vacibdir.

Xarab olmuş ət zəhərlənmələrə, ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə də, ət alarkən onun təzə olub-olmadığını mütləq yoxlayın.

Ətin təzə olub-olmadığını anlamağın ən rahat üsulu rəngini yoxlamaqdır. Təzə ət qırmızı və parlaq görünüşə sahibdir. Ət bənövşəyi rəngə çalırsa, bayatlamağa başladığını göstərir. Ətin üstündə yaşıl və qara nöqtələr varsa, ətin tamamilə xarab olduğunu göstərir.

Qoxusuna diqqət edin

Xarab olmağa başlayan ət pis qoxu verir. Xüsusilə, xarab yumurta qoxusu və ya turş bir qoxu hiss edirsinizsə, deməli ət xarab olub.

Əldə yapışqan hiss buraxırsa

Təzə ət parlaq olur və toxunduğunuzda əlinizə yapışmaz. Toxunduğunuz zaman yapışqan hiss qalırsa, ətin xarab olduğunu göstərir.

Bişdikdən sonra

Təzə ət bişdikdən sonra diri və yumşaq olur, ağızda dağılır, asanlıqla dilimlənir.metbuat.az

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar