Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
01 aprel
31 mart
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Virusdan qoruyan qidalar - Dietoloq açıqlayıb

Tarix: 16-03-2020 09:58     Baxış: 442 A- / A+
Virusdan qoruyan qidalar - Dietoloq açıqlayıb

Son günlərin ən aktual mövzusu koronavirusdan qoruma yollarının axtarılmasıdır. Ən çox verilən suallardan biri isə hansı qidaların viruslara qarşı dözümlülük yaratması barədədir. Koronavirus pandemiyası dövründə orqanizmdə müqaviməti artırmaq, viruslardan qorunmaq üçün hansı qidalar qəbul olunmalıdır?

e-tibb.az Türkiyə mediasına istinadən xəbər verir ki, uzman dietoloq Elif Erkin koronavirus da daxil olmaqla, bütün respirator virus infeksiyalarından, soyuqdəymə, zökəm kimi xəstəliklərdən qorunmaq üçün bu qidaları qəbul etməyi tövsiyə edib:

Portağal, qreyfurt, limon, narıngi - C vitamini deposu olaraq qəbul olunan bu meyvələrin suyunu deyil, özünü yemək lazımdır. Bu meyvələr immun sisteminin güclənmədi üçün ən faydalı qidalar sayılır.

Soğan, sarımsaq - təbii antibiotik olaraq orqanizmə daxil olan mikroblarla mübarizə apara bilir, virus infeksiyalarından qoruyurlar. Mütəmadi olaraq çiy, ya da bişmiş halda istifadə etmək tövsiyə olunur.

Nar - immun sisiteminin ən yaxşı dostlarından biridir. Suyunu içmək yerinə orta büyüklükdə olan narı yemək həm qripdən qoruyur, həm də həzmi yaxşılaşdırır.

Yaşıl yarpaqlı göyərtilər – cəfəri, vəzəri, ispanaq həm B kompleks vitaminləri, həm də C və E vitaminləri ilə zəngindir. İmmun sisteminin güclü olması üşün hər dəfə onlardan istifadə tövsiyə olunur.

Göbələk - qripə qarşı qoruyan “Beta-glücan” adlı maddə ifraz edir, immunitetin qrip virusunu tanımasını və onu yox etmək üçün hərəkətə keçməsini təmin edir.

Zəncəfil - hər cür infeksiyadan qorumağa qadir olan maddələrlə zəngindir. Zəncəfildən dəmləmə- çay kimi, yaxud da ədviyyat şəklində yararlanmaq olar.

Turp -Viruslardan qoruyan ən ən faydalı qidalardan biridir, süffrədən əskik etməmək lazımdır.

Kivi -C vitamini ilə ən zəngin olan meyvələrdən biri, güclü qoruyucudur.

Dietoloq daha sonra orqanimzi viruslardan qoruyan qidalar sırasında balıqlar, təbii qatıq, kefir, qoz, badam, fındıq və yumurtanın vacib olduğunu vurğulayıb.

Manevr.az








Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Renk Seç | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoiler Ekle
Sorğuya cavab yazın:
Saytımızın adının ilk hərfini yazın
Cavabınız:*
Kodu yazın: *



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Aprel 2020    »
BeÇaÇCaCŞB
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.
Çox gözəl portaldı
Yaxşı portaldı
Yaxşıdı ...anma...
Yaxşı ola bilər
Xoşlamadım



Çox oxunanlar