Sizin Reklam Burada
Xəbər lenti
29-03-2024
28-03-2024
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

Qaralmış banan daha faydalıdır, onu yeyin - Şiş hüceyrələrinə təsir edir

Tarix: 17-07-2019 22:25     Baxış: 3221 A- / A+
Qaralmış banan daha faydalıdır, onu yeyin - Şiş hüceyrələrinə təsir edir

Banan alanda çoxu sarı, hətta yaşıl, hələ tam yetişməmiş, bərk, üzərinə qara ləkə düşməmiş, yumşalmamışlarını seçir. Bu həm də bananı evdə bir müddət saxlaya bilmək üçündür.

Amma qaralmış, xal düşmüş, içi qəhvəyi rəng almış, yumşaq banan digər banana nisbətən ikiqat daya faydalıdır və onları yemək xüsusilə vacibdir.

Manevr.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər qaralmış bananın orqanizmə daha yaxşı və fərqli təsir etdiyini bildirir.

Belə ki, banan yetişdikcə, çox yumşaldıqca, şirinləşir. Bu ona görə baş verir ki, mürəkkəb karbohidratlar və şəkər həll olaraq, daha sadə və faydalı saxaroza çevrilir. Belə bananı orqanizm və qan daha tez mənimsəyir, həzm yaxşı gedir, vitaminlər çox olur.

Maraqlısı odur ki, qaralmağa başlayan bananda xüsusi bir maddə olur ki, o hətta şiş hüceyrələrinə qarşıdır. Banan çox yetişəndə içində güclü antioksidant yaranır. İmmun sistemini möhkəmlədir, infeksiyalara qarşı davamlı edir. Ona görə alimlər tez-tez çox yetişmiş banan yeməyi tövsiyyə edir.

Manevr.az

Xəbəri paylaş







Adınız:*
E-Mail:
Şərhiniz:
  • winksmile
    laughing
    angry
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə



Çox oxunanlar




Son yüklənənlər


Axtarış

Reklam

İqtisadiyyat
Media
Ədəbiyyat
İdman
Kriminal
Şou-biznes
Elan
Yazarlar
Təqvim

«    Mart 2024    »
BeÇaÇCaCŞB
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sorğu


Portalımızı dəyərləndirin.



Çox oxunanlar